Tomatún
Ingredientes
Chapata de pan galego.
100 g. de Atún claro en aceite de oliva.
30 g. de Tomate galego.
1 mL. de Aceite de oliva virxe extra ecolóxico. 3 g. de Allo.,1 g. de Sal.,30 g. de Rúcula.
10 g. de Olivas verdes sen óso.
Valor nutricional
Enerxía: 436,52 Kcal. (24,25% da CDR).
Proteínas: 33,23 g. (69,22% da CDR).
Hidratos de carbono: 37,64 g. (28,95% da CDR).
Graxas: 16,22 g. (54,06% da CDR).
Preparación
Pelamos o tomate e o allo e triturámolos xunto co aceite de oliva e un pouquiño de sal.
Untamos o pan con esta mestura.
Colocamos enriba unhas follas de rúcula.
A continuación engadimos o atún.
Por último, decoramos coas olivas cortadas en anacos.
